Äldre på rehabilitering i Spanien

Nu vill moderaterna i Örebro kommun att äldre och funktionshindrade ska få möjlighet till rehabilitering i sol och värme! Det är det moderata kommunalrådet Inger Högström-westerling som i ett pressmeddelande tycker att idén, som kommer från den norska kommunen Baerum, borde prövas också här hemma.

Baerum har en anläggning för äldreomsorg i Alta i Spanien, dit också andra kommuner i Norge får skicka sina medborgare. Enligt norrmännen blir resultaten av behandling och rehabilitering bättre i Spanien än samma verksanhet hade blivit i Norge. I Sverige håller nu Täby kommun i Stockholm på att undersöka möjligheterna för ett liknande boende på Kanarieöarna, och hälften av landets kommuner har visar intresse för ett samarbete kring liknande ”äldreboenden” utomlands. Det är i ett sånt samarbete som Örebro borde finnas med, enligt Inger Högström Westerling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".