I Hallsberg ska socialdemokraterna ha legitimation när de knackar dörr. Obs, bilden är tagen i Sundbyberg. Foto: Mats Andersson/Scanpix.
hallsberg

Valarbetare får ID-kort

Med anledning av kritiken som riktats mot att många politiska partier knackar dörr för att möta väljarna inför valet, så utrustas nu alla Socialdemokraternas valarbetare i Hallsbergs kommun med id-kort.

Hans Karlsson, som är valledare för Socialdemokraterna i Hallsberg säger att valarbetarna där nu ska kunna visa id-kort med bild, namn och funktion för att det ska bli tryggare möten.

- Dels är det en bild på personen som knackar på, sen står hennes eller hans namn och vilken funktion man har och där finns även telefonnummer till vår expedition, mejladress och webbadress, säger Hans Karlsson (S).

Tidigare har vi berättat om kritik från Brottsförebyggande rådet mot dörrknackning.

Men Hans Karlsson tycker att det är en av de bästa metoderna att värva röster.

- Definitivt. Vi har kunnat se att i de områden där vi har gjort särskilda insatser och jämfört mellan två olika val ser vi att vi får fler röster där vi varit och knackat dörr än i ett val där vi inte gjort det, säger Hans Karlsson (S).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".