Foto: Jessica Gow / Scanpix.
Örebro län

Trasslig ekonomi för många valbara

Över 100 av de länsbor som kandiderar i valet i år har betalningsanmärkningar. Den som har flest anmärkningar har 129 stycken. Det är centerpartisten Hans Johansson i Hallsberg som avböjt att kommentera. Näst mest har Folkpartiets Ouru-Nimini Esso i Kumla, med 121 anmärkningar.

-Jag har fått anstånd för underhållsbidrag men det är betalt nu, säger Ouru-Nimini Esso som ligger högt upp när det gäller antalet betalningsanmärkningar bland de som kandiderar till riksdagen, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige i Örebro län.

Han har 121 betalningsanmärkningar sammanlagt. Och han tror det kan påverka väljarnas förtorende för honom, något han inte tycker är bra.

Men han är inte värst. Centerpartisten Hans Johansson i Hallsberg har 129 anmärkningar ocnh en skuld på nästan 900 000 kronor. 

Bland de länsbor som kandiderar i årets val så är det 114 som har betalningsanmärkningar. Många av dem har redan betalat av sin skuld, precis som Ouru Nimini Esso, men anmärkningarna finns kvar ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".