Trafikolycka med farligt gods

En lastbil med frätande syra och radioaktivt gods har kört av riksväg 50 vid Basattjärn vid gränsen mellan Örebro och Dalarnas län. Det radioaktiva godset är troligen mätinstrument på väg till pappersbruket på Vargön. Räddningstjänsten i Ludvika som sköter bärgningen ska nu pumpa över syran till en behållare. Det radioaktiva godset är oskadat och ska lyftas över till en annan bil.
Räddningstjänsten i Ludvika räknar med att bärgningen kan börja först en bit in på förmiddagen. All trafik på riksväg 50 är avstängd och kommer att vara så under förmiddagen. Bärgningen kommer att ta tid men Räddningstjänsten betraktar bärgningen som odramatisk. Personbilstrafiken kan ta länsväg 792 över Kopparberg Ställdalen, Ställberg och Hörken. Den tunga trafiken är det värre för eftersom ett antal låga broar sätter stopp för det vägalternativet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista