Matteprogram nytt på Masugnen i Lindesberg

Lärcentret Masugnen i Lindesberg håller tillsammans med Örebro universitet just nu på och finslipar ett webbaserat utbildningsprogram i tillämpad matematik. Programmet riktar sig främst till industriarbetare som behöver vidareutbildning och programmet är det första i sitt slag.

Programmet är nämligen baserat runt en bilverkstad en vanlig vecka och de matematiska problemen är verklighetsnära vilket underlättar inlärningen, menar Maria Lindstedt som jobbar med webutbildning vid Masugnen.

Masugnen finansieras till hälften av EU-pengar - och den andra hälften kommer från Landstinget, Länsstyrelsen, Lindesbergs kommun och Örebro universitet. Totalt rör det sig om 7 miljoner kronor på tre år. Matteprojektets budget ligger runt en halv miljon. Men hur stort är då intresset för vidareutbildning i matte för industrianställda? Ja, Dan Johansson som är vd för Arvin Meritor i Lindesberg med 700 anställda ser inte att hans personal behöver vidareutbildas i matematik. Och på Länsarbetsnämnden så har man inte fått några tydliga signaler om ett behov av vidareutbildning i matematik för industrianställda.

Men från Masugnens sida så menar man att behovet är stort. Stefan Börjesson på Örebro universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".