Bröder åtalade för hjälp vid fritagning från Kumlafängelset

Två bröder i 25-års åldern åtalades i dag vid Örebro tingsrätt misstänkta för att ha hjälpt tre interner på Kumlafängelset att fly. Båda åtalas för grovt främjande av flykt alternativt medhjälp till grovt främjande av flykt.

Den yngre av männen , en 23-åring, misstänks för att ha köpt och transporterat de stegar som användes vid fritagningen av internerna. Han misstänks också ha låtit rymlingarna bo i ett fritidshus utanför Norrtälje och därefter skaffat fram en bil åt dem för vidare flykt till Örnsköldsvik.
Den äldre brodern, som är 25 år, åtalas för att han kört rymlingarna från Norrtälje till det nya gömstället i Örnsköldsvik.
Det var söndagen den 18 januari som två okända män fritog tre av landets mest välbevakade fångar från säkerhetsavdelningen på Kumlaanstalten. Efter fyra dygn kunde de tre rymlingarna gripas i en lägenhet i Örnsköldsvik.
Polisen vet inte vilka som utförde själva fritagningen på Kumla.
Rättegången börjar på måndag i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".