Statsanställda mår dåligt

De statsanställda mår dåligt på sina arbetsplatser, det visar en färsk undersökning som Statstjänstemannaförbundet låtit göra bland sina medlemmar.
Situationen har till och med förvärrats sen förra undersökningen som gjordes 1999. Över hälften av de statsanställda upplever att arbetsbördan är alltför stor och nästan lika många säger att man inte klarar av sin uppgifter inom ordinarie arbetstid. Statstjänstemnanförbundet har gjort undersökingen bland sina 4600 medlemmar och två tredjedelar av de som svarat på enkäten tycker sig inte kunna klara av sitt arbete på ett tillfredställande sätt. Och det är något som personalen på Arbetsförmedlingen i Västerås väl känner igen, det säger arbetförmedlare Monica Wallin. Redan för två år sedan krävde facket att ohälsotalet bland de statsanställda skulle halveras men situationen har i själva verket blivit ännu värre. Det är upprörande att staten sköter sitt arbetsgivaransvar så dåligt, säger Pia Rothe, ombud på Statsanställdas regionala enhet i Örebro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista