Humlan i Karlskoga räddad

Barn- och utbildningsnämnden i Karlskoga beslutade idag att behålla det nattöppna dagiset Humla året ut. Och några höjda avgifter blir det inte under året. Under den tiden ska kommunen se över hur nattbarnomsorgen ska se ut i framtiden.

-Den kan bli aktuellt att flytta nattverksamheten till andra lokaler, men det blev idag klart att någon form av nattdagis kommer det att finnas i Karlskoga även efter årsskiftet. Det säger Barn- och utbildningsnämndens socialdemokratiske ordförande Matz Ericsson.
Eftersom sparförslaget att lägga ner Humlan mött så massiv kritik från främst föräldragruppen, så ska kommunen nu se över andra sparförslag. Ett av de nya förslagen är att flytta förvaltningen till en tom skola i Ekeby. Därmed skulle barn- och utbildningsnämnden kunna spara in hyreskostnader, men det är ännu oklart hur mycket man sparar på en sån flytt.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista