Ove Lindqvist lämnar ordförandeposten i ÖSK, Stockholmare tar över

ÖSK:s ordförande Ove Lindqvist slutar som ordförande för klubben. Den senaste tidens turer kring ÖSK:s ekonomi och driften av hemmaarenan Eyravallen har gjort att Ove Lindqvist fått ta emot en del kritik:

-Det är klart att jag måste ta till mig den kritik som finns kring olika frågor. Sedan kan man ju undra om det är jag ensam som bär skulden, men i en förening av det här slaget är det ordföranden som får klä skott för väldigt mycket, säger Ove Lindqvist.
Ove Lindqvist anser att han har gjort fel:
-Ja, jag har lagt alldeles för mycket fokus på Eyravallsprojektet i tron och förhoppningen att det skulle bli en bra reklampelare för Örebro kommun och näringslivet i stan.
-Nu kommer förhoppningsvis en som är hårdare i nyporna och mer konkret kan hantera dom frågorna som är så viktiga för föreningen, säger avgående ordförande Ove Lindqvist.

Som ny ordförande föreslås Christer Liljenberg från Stockholm. Han har under några år varit vd för företaget Wurth i Örebro, och är enligt valberedningens Olle Larsson ett organisationsproffs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".