Karlskoga lasarett måste spara

Karlskoga lasarett måste spara drygt 23 miljoner kronor i år och nästa år. För att klara sparbetinget inför man anställningsstopp och ökar förtidspensioneringarna.

Leif Weiner, chef på Karlskoga lasarett säger att en förutsättning för att klara sparbetinget är en minskad sjukvårdsproduktion:
-Karlskoga lasarett har varit högproduktivt i alla år, så det är inte utan sorg att vi måste minska produktionen. Men det är det enda sättet att få ekonomin i balans, säger Leif Weiner.
-Vi hoppas att vi ska slippa uppsägningar, i första hand blir det anställningsstopp, naturlig avgång och vikariestopp, men uppsägningar kan inte uteslutas.

Leif Weiner håller med om att personalen inte mår bra av besparingarna:
-Det skapar otrygghet, oro och stress. Det här är en hårt arbetande organisation och det är ingen tvekan om att det är en stor belastning för personalen. 
När det gäller servicen kommer den att upprätthållas säger Leif Weiner:
-Vi måste hålla det på en lägre nivå än vi gjort tidigare, men jag tror att vi fortfarande kommer att ha bra sjukvård.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".