Örebro

Kommunalråd tvår sina händer

Tre stora förskolor i Örebro kommun är i så dåligt skick att dom behöver ersättas med nya. En av dom är den mögliga förskolan i Garphyttan som vi rapporterade om i morse. Men kommunalrådet och Kristdemokraten Lennart Bondeson tycker inte att han har något ansvar för att förskolorna är i dåligt skick.

(- När man upptäcker sådant här är man bakbunden som beslutsfattare, säger Lennart Bondeson och hävdar att de styrande politikerna inte visste om hur dåliga dom tre förskolorna var när de gjorde sina prioriteringar för den här mandatperioden.

Istället lägger han skulden på den dåliga framförhållningen på kommunens tidigare Socialdemokratiska styre. Nu finns det planer för hur dom tre förskolorna ska ersättas. Förutom förskolan i Garphyttan handlar det också om Sidensvansen på öster och Växthuset i Hjärsta. Men när de ska stå färdiga är inte klart än.

Så tills vidare får förskolebarnen hålla till godo med de utdömda lokalerna i till exempel Garphyttan

- Det fastighetsägaren (Örebro kommunfastigheter, red anmärkning) sagt är att miljön är acceptabel under ytterligare några år, men det går inte att rädda fastigheten. För det är den i en så dålig kondition, säger Lennart Bondeson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista