Förbättrad tågtrafik i Örebro län

Det så kallade Gränstrafikprojektet tycks innebära en väsentligt förbättrad tågtrafik i Örebro län. Projeketet är ett samarbete mellan bland annat Norska Statsbanenätet och SJ och ska på sikt ge fler tågavgångar till och från Örebro län.

Karlskogas socialdemokratiska kommunalråd Margareta Karlsson var med på ett möte om Gränstrafiken i Oslo igår, och hon ser positivt på projektet.

Och nu svarar infrastrukturminister Ulrika Messing på vänsterpartiets Peter Pedersens fråga om de indragna tågstoppen i Degerfors, på sträckan Stockholm - Oslo.

Pedersen undrade bland annat om Messing är beredd att verka för att SJ stannar på de stationer där människor vill stiga på och kliva av.

Ulrika Messing svarar att hon varken ska eller kan påverka järnvägsföretagens tidtabeller. Hon har förståelse för att tågen inte kan stanna överallt eftersom det behövs snabba förbindelser mellan de större orterna.

Ändå tycks det nu alltså bli bättre tågförbindelser tack vare projektet Gränstrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".