NCS Grythyttan lever vidare med nya ägare

Det konkursdrabbade företaget NCS Grythyttan kommer att finnas kvar i Grythyttan. Omkring 70 av de drygt 90 jobben räddas.
Kristian Eriksson, en av de anställda på NCS Grythyttan, säger att det kändes bra efter mötet på torsdagen då de nya ägarna presenterades.  Det har ju varit ovisst hur det skulle gå med jobben.

Det blir två nya ägare till företaget: Anders Andersson från Mullsjö i Småland, styrelseproffs samt Hans Granlöf med ett förflutet inom industrin bland annat i Lindesberg, Kopparberg och Örebro.
Hans Granlöf säger att det finns stora möjligheter att få fart på företaget igen. Han vill satsa på att utbilda personalen och att utveckla företaget.
Kenneth Berglund ekonomichef på NCS Grythyttan är mycket nöjd med köparna. Även Metalls ordförande Hans Andersson var försiktigt positiv efter informationen:
-När man lyssnar på den nye ägaren verkar allt bra. Det tar väl några veckor innan man kan säga nåt om hur det blir, men vi får väl sitta ner med nya ägarna för att hitta en lösning för personalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".