Lyckad insats mot missbrukare i Örebro

Polisen i länet gör just nu en särskild insats mot narkotikamissbruket i Örebro. Det är tredje gången sen slutet av förra året som uppemot 30 poliser jobbar intensivt några veckor för att få bukt med missbruket. Effekter man redan kan se är framförallt att bilbrotten minskat, efter den här och förra veckan har bilbrotten minskat med 30 %.

Målet med insatsen är enligt polisens presstalesman Göran Gunnarsson att minska antalet narkotikamissbrukare och att få ner brottsligheten kopplat till missbruket. De som grips under polisens instats förhörs av polisen, och kommer sen erbjudas behandling mot sitt missbruk från socialtjänsten. Nu riktar polisen in sig på att få tag i de som nyligen börjat missbruka, och som har bäst förutsättningar att ta sig ur missbruket. Liknande punktinsatser krävs även i framtiden enligt Göran Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".