örebro

Supportrar och polis avbryter samarbete

ÖSK:s supporterklubb Kubanerna bryter nu sitt samarbete med polisen. Anledningen är enligt Kubanernas ordförande Fredrik Ornstein att länspolismästare Kalle Wallin uttalat sig negativt om fotbollssupportrarna och sagt att de alla är kriminella.

– Att jag skulle sagt så är en ren lögn, säger Kalle Wallin. Jag har tvärtemot sagt att det finns många bra supportrar också.

Kalle Wallin säger också att vill Kubanerna inte samarbeta så är det upp till dem, polisen kan sköta sitt arbete ändå.

– Vi får hitta andra vägar för att få vår information.

På Kubanernas hemsida skriver ordföranden, Fredrik Ornstein, att han är fruktansvärt arg och besviken på polisen. Han skriver dessutom att han starkt ifrågasätter länspolismästarens psykiska hälsa efter de uttalanden som gjorts om supportrarna.

– Jag har ringt Kalle Wallins sekreterare och sagt att jag fortsättningsvis inte önskar något som helst samarbete, skriver Ornstein. 

Enligt Kalle Wallin så har supporterklubben allt att vinna på ett samarbete, men det är upp till dem.

– Vad gäller min hälsa känner jag mig fullt frisk, säger Wallin.

– När personer går ut med diverse påståenden, måste jag naturligtvis besvara dessa.

Upprinnelsen till det avbrutna samarbetet är kravallerna mellan Malmös och ÖSK:s supportrar i början av augusti i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista