Satsning mot kvinnovåld förbättrar tillväxten menar socialdemokrater i länet

För att få fart på Sveriges tillväxt, måste kommuner och landsting satsa mer pengar på att ta itu med mäns våld mot kvinnor. Det tycker Elvy Wiklund och Carina Dahl, som är två av Örebro läns ombud vid socialdemokraternas tillväxtkongress i Stockholm nu i helgen.

-Vi har inte råd att ha en massa människor som inte kan bidra till tilväxten p g a att dom varit utsatta för våld, säger Elvy Wiklund.
-Dessutom kostar våldet samhället en massa pengar. Det dränerar resurserna till att kunna göra andra saker i stället. 
 
Elvy Wiklund vill tillsammans med Carina Dahl att socialdemokraternas kongress i helgen ska ta med kampen mot mäns våld mot kvinnor som ett sätt att öka tillväxten i Sverige.
Elvy Wiklund tror att förslaget kommer att tas emot väl av andra socialdemokrater och att kongressen faktiskt kan göra skillnad, för hur det konkreta arbetet i kommuner och landsting ser ut.
-Det är ju fortfarande väldigt mycket samordning som saknas bland de olika myndigheterna. Man ser gärna på kvinnojourerna som någon slags ideell syföreningsverksamhet.
-I många kommuner anser man inte att det behövs nån verksamhet, dom har inga problem med våldsutsatta kvinnor. Det vi vill visa är att det här finns överallt coh är ett stort problem, säger Elvy Wiklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista