ROT-avdragen välkomnas av byggarna i länet

Både fack och arbetsgivare inom byggbranschen i Örebro län har stora förhoppningar på det riktade bidrag som regeringen och samarbetspartierna kommit överrens om i vårbudgeten.

Det är de så kallade ROT-avdragen, för renovering, ombyggnad och tillbyggnad som förhoppningsvis ska sätta fart på jobben inom byggbranschen.
Tomas Ardland driver en byggfirma i Askersund med nio anställda. Med ROT-avdragen räknar han med att kunna anställa ytterligare fem personer. 

ROT-avdragen är en del i vårbudgeten och ska gälla från och med nu till och med den sista juni nästa år och både fack och arbetsgivare i Örebro län tror att avdraget kan medföra nyanställningar inom byggbranschen.
Avdraget innebär att 30 procent av arbetskostnaden får dras av. Men det finns en maxgräns på 10 500 kronor för småhus och 5 000 kronor för bostadsrätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".