Åsikter går isär om Popstad 2004

Örebro kommun tackade nej till att vara Sveriges Radio P3:s Popstad 2004, det hävdar en besviken Tobba Andersson, som drivit frågan och skickat in ansökan till Sveriges Radio. Tobba Andersson är arrangör och skivbolagsdirektör i Örebro och har i sex års tid jobbat för att Örebro ska få titeln Årets Popstad. I år fick han frågan säger han, men stoppades av att Örebros PR:chef Christer Fahlström tyckte att det skulle bli för dyrt och tackade nej. I stället blev Jönköping Årets Popstad.

Christer Fahlström säger bestämt att han inte fått något direkt erbjudande om att Örebro skulle bli Popstad 2004. Däremot har han sagt nej till det hela i ett tidigare skede, innan det var klart vilken stad det skulle bli som fick utnämningen. Anledningen till att han sa nej är att det skulle kosta en dryg miljon kronor att arrangera två dagars musikunderhållning tillsammans med P3.
P3:s chef Dan Granlund vill inte alls kommentera om Örebro varit intressant för dem som Popstad i år eller inte. Han dementerar Tobba Anderssons uppgift att Örebro var utsedd till Popstad 2004 men att de tackade nej av ekonomiska skäl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista