Lindes handare vill ha väktarhjälp under Augustibuller

Två av de stora livsmedelsbutikerna i Lindesberg har tröttnat på förstörelsen under musikfestivalen ”Augustibuller”. Nu hotar de med att hålla sina affärer stängda om inte arrangörerna eller kommunen går in och betalar för väktare. Men arrangörerna för festivalen tycker inte att det är deras sak att stå för väktare i butikerna.

Till årets festival väntas 6000 ungdomar komma till Lindesberg. Förra året fick handlarna lägga ut mellan 20 000 och 40 000 kronor för förstörda kundvagnar, ned skräpning och väktarinsatser.
Men festvalledningen för Augustibuller kommer inte betala. Fia Brännström i festivalledningen förklarar att de inte kan ta på sig ansvaret för att hålla ordning i butiker, och om två av stans mataffärer stänger under festivalen finns det andra att handla i. Fia Brännström tycker Lindesbergs kommun borde kunna tillgododse handlarnas behov av ordningsvakter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".