Ljus framtid för Stora Valla

Degerfors IF får ny belysning på Stora Valla. Det beslutade kommunfullmäktige i Degerfors på måndagskvällen. Beslutet klubbades igenom med ett tilläggsyrkande från kommunstyrelsens ordförande Annika Engelbrektsson (S).

– Vi gick på kommunfullmäktiges förslag som låg med tre punkter och ett tilläggsyrkande som jag fick igenom, säger kommunstyrelsens ordförande Annika Engelbrektsson.

Vad betyder det?

– Att vi som max ska investera 812 000 kronor på planbelysningen på Stora Valla och att det inte ska drabba Degerfors IF i form utav ökade kostnader.Vi ska också hänvisa till att Stora Valla ska bli godkänt för spel i superettan efter Svenska Fotbollsförbundets krav som ska gälla från 2014.

Vad gällde ditt tilläggsyrkande?

– Om inte Degerfors IF spelar i superettan nästkommande säsong ska det här med belysningen bakas in i helhetsperspektivet med hela Valla, för det är inte bara belysning som behövs tittas över inför 2014 års krav som Svenska Fotbollförbundet har ställt. Det är även planer, tillgänglighet, sittplatser, läktare och utrymmen för press och annat.

Var kommunfullmäktige enigt i sitt beslut?

– Nej, mitt tilläggsyrkande ville inte Vänsterpartiet gå med på men än så länge blev det bifall med övervägande majoritet.

Kommunstyrelsens ordförande Annika Engelbrektsson är nöjd med beslutet.

– Jag håller tummarna för att det blir så att vi måste genomföra det här till säsongen börjar eftersom man då måste spela i Superettan. Det hoppas jag.

Belysningen på Stora Valla har inte uppfyllt kraven som Svenska Fotbollsförbundet ställt för spel i superettan.