Landshövdingen vill satsa på "säkerhetsbältet"

Den nye landshövdingen Sören Gunnarsson inledde på måndagen diskussioner med kommunledningen i Karlskoga om hur Länsstyrelsen kan medverka till att fortsätta utveckla Karlskoga som en del i det så kallade ”säkerhetsbältet”.

Med ”Säkerhetsbältet” menar man området från Örebro via Karlskoga till Karlstad med dess utbildning och produktion inom säkerhetsfrågor. Länsstyrelsen anser att inom området finns en samlad utbildningsnivå och produktion som är unik både nationellt och internationellt och viktig att satsa på.
Landshövding Sören Gunnarsson säger att han vill samla goda krafter och föra budskapet vidare till de som fattar beslut på högre nivå.
Landshövdingen kommer på måndagen även möta representanter för Saab Dynamics och Bofors Defence för att också med dem väcka frågan om hur Länsstyrelsen kan bli drivande i frågan om ”Säkerhetsbältet”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista