Kalle Nilsson, skådespelare och Måns Lagerlöf, teaterchef på Länsteatern. Foto:Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Manifestation för tolerans

Örebro länsteater håller en manifestation för tolerans och lika värde nu på måndag.

– Klockan fem så kommer vi att samlas med sång, och skratt, och dikt, och musik för att poängtera att tolerans och mångfald får inte gå förbi och bli legitimt att hoppa över helt plötsligt, säger Kalle Nilsson skådespelare och sammankallande.

I samband med att den nyvalda Riksdagen samlas nu på måndag den fjärde oktober. Så håller Länsteatern en manifestation för tolerans och lika värde på teaterplan utanför Örebro teater.

Alla är välkomna, mottot är inte hur eller var utan att, säger Kalle Nilsson.

Det kommer att bjudas på allt möjligt; från Lena Josefssons danskompani Ran-Devoo till diktuppläsning av Lena Lagerlöf. Och så här säger teaterchefen Måns Lagerlöf när han får frågan om de står för yttrandefrihet.

– Teatern och konsten är ju en av yttrandefrihetens fanbärare. Vi måste försvara yttrandefriheten. Och jag tycker att det är otroligt viktigt att till exempel Sverigedemokraterna har möjlighet att uttrycka sin politik. Men jag tycker att deras åsikter och deras politik är farlig. Och vår uppgift som konstnärer är att visa på alternativen, säger Måns Lagerlöf.

Han berättar vidare att man hoppas på att så många örebroare som möjligt ska delta i manifestationen. För att visa att det här valresultatet inte är ett uttryck för medborgarnas allmänna uppfattning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".