Centerns partiledare Maud Olofsson. Foto: Bertil Ericson/ Scanpix
Örebro län

Centerns kräftgång drabbar anställda

Det minskade väljarstödet för Centerpartiet i Örebro län leder till ekonomiska nedskärningar i distriktsorganisationen eftersom partistödet också minskar i takt med det uteblivna väljarstödet.

Centerns distriktsordförande Anders Lycketeg säger att både personal och lokaler är i farozonen och det kan bli tal om att samordning över länsgränserna för att spara pengar. 

-Vi ska inte lägga oss ner och dö bara för att vi gjort ett dåligt val men ekonomin är viktig. Vi träffas ikväll för att utreda vidare hur stor bemanning vi kan ha i framtiden, säger Anders Lycketeg.

Nej, exakt hur nedskärningarna slår för Centern i Örebro län, är inte klart ännu, men uträkningar från distriktsexpeditionen i Örebro visar på en 20-procentig minskning i partistöd till kommunerna i stort i länet, och ytterligare 20 procent minus i landstinget. Och det är mycket pengar i en budget som redan innan bara omfattar runt en miljon kronor.

Kanske får distriktsexpeditionen flytta från Stortorget i Örebro, eventuellt görs personalminskningar eller så söker man som sagt samarbete med Centern i andra län. Vad det än blir, är det åtgärder om brådskar, menar Anders Lycketeg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".