1 av 2
Vi blev lovade nya baracker, säger föräldern Ulf Sundman. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
2 av 2
Jag tror att det ska gå relativt fort nu, säger Inger Sundström som är förvaltningschef på stadsbyggnad. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
Garphyttan

Fortfarande mögel på förskola

Det är fortfarande mögel på Garphyttans förskola utanför Örebro och de utlovade barackerna har inte kommit på plats. – Vi blev lovade nya baracker. Det var den åttonde september men då fick de stoppa på grund av att de inte hade bygglov, säger Ulf Sundman som är förälder till treårige Theo som går på Garphyttans förskola.

Som Sveriges Radio Örebro rapporterat tidigare har treårige Theo på Garphyttans förskola utanför Örebro andats tungt och haft ständig snuva. Och det är på grund av mögel skolan haft problem med sedan ett par år tillbaka menar hans pappa Ulf Sundman. Han är upprörd över att de tillfälliga barackerna kommunen lovat inte kommit på plats än.

Och det blir inte bättre när han tänker på vad Astma- och allergiförbundet sade sist han var i kontakt med radion.

– Den 17 augusti när vi satt här i radion sa de att barnen inte skulle vistas en enda dag i dessa lokaler. Och ändå händer det ingenting, säger Ulf Sundman.

Men nu ser det ut som om saker har börjat hända. Bygglovet ska vara klart. Och idag hålls ett möte där man planerar bygget av barackerna.

– Det är påskrivet och klart, så beslutet för de två paviljongerna togs den 29 September. Jag tror att det ska gå relativt fort. Nu vet inte jag riktigt för det är ju en annan förvaltning som bygger, säger Inger Sundström som är förvaltningschef på stadsbyggnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".