Lindesberg

MP säger nej till rödgrönt samarbete

Det tänkta samarbetet i Lindesberg mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer av allt att döma inte bli av. På måndagskvällen sa nämligen Miljöpartiet nej med hänvisning till att de inte vill ha ett samarbete med Vänsterpartiet.

Bengt Evertsson förhandlar för Miljöpartiet och han säger att kommunpolitik handlar mycket om att kunna prata med varandra och för att hitta en långsiktig lösning gäller det att bredda sig över blockgränserna och det är i första hand där Miljöpartiet velat ha en lösning, menar Bengt Evertsson.

Bengt Evertsson och hans partikamrat Agneta Nilsdotter var tidigare Vänsterpartister som jobbade med de borgerliga i Lindesbergs kommun, men när deras parti ville lämna det samarbetet för något år sedan bytte Evertsson och Nilsdotter till Miljöpartiet, därför ser inte han att det skulle funka med ett samarbete.

Hellre något av de borgerliga partierna, det är det vi har mandat från våra väljare för, menar Bengt Evertsson, men Socialdemokraterna vill inte lämna Vänsterpartiet.

Bengt Storbacka som är ordförande för Socialdemokraterna i Lindesberg säger att de fortfarande önskar ett rödgrönt samarbete men om Miljöpartiet fortsätter säga nej kommer de söka sig till ett annat parti eller annars regera i minoritet.