Dopingpreparat som togs i beslag i sammband med dopingrazzian i december 2009. Foto: Polisen Karlstad /Scanpix
Länet

14 personer från länet i dopinghärvan

Nästan ett 70-tal personer åtalades idag misstänkta för inblandning i den stora dopinghärvan som utreds av polisen i Sundsvall och Örebro pekas ut som en av huvudorterna.

Totalt är det 14 personer från vårt län som åtalas idag. Bland åtalspunkterna märks grovt dopingbrott, grov smuggling och grovt penninghäleri.

Totalt är det ett cirka 70-tal personer som åtalats, men det är ett tiotal som ses som huvudmisstänkta, och chefsåklagare Marina Amonsson, säger att de har bra bevis mot de huvudmisstänkta.

– Dels så finns det telefonavlyssning, det finns mailtrafik, det finns bokföring, säger hon.

Styrt från Karlstad 

Enligt polisutredningen är det en man i Karlstad som har styrt verksamheten i Örebro och Karlstad och många av personerna i vårt län är misstänkta för grov smuggling, och grovt dopingbrott. Bland annat ska paket med droger ha tagits emot i Örebro, och pengar ska också ha tvättats här.

Skickat preparaten i flera led

Verksamheten ska ha drivits på ett närmast yrkesmässigt sätt och dopingpreparaten har sålts via en hemsida, administrerad från Spanien, för att sedan skickas till olika personer runt om i Sverige, bland annat i vårt län, som sen har skickat dopingmedlet till beställarna.

Mattias Rensmo
mattias.rensmo@sr.se

Mer om dopinghärvan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".