Vivalla

Fulla bussar tvingas passera hållplatser

Det är fortfarande många i Vivalla som blir kvarlämnade på morgonen. Trots löften om bättre förhållanden och nya vintertider för bussarna. Bussen kan inte stanna på mer än den första busshållsplatsen innan den blir överfull.

– Det är för det mesta fullt så det det blir lite svårt att komma in. Måna blir kvarlämnade, säger Adam Hiber som ändå lyckades tränga till sig en plats på bussen.

För några veckor sedan rapporterade Sveriges Radio Örebro att att det var trångt och överfullt på Vivallabussen. Politikerna lovade då att det skulle bli bättre när vintertidstabellen som innebär att bussarna går oftare börjar gälla.

I söndags var det dags för de nya tiderna. Sveriges Radio Örebro klev på linje-1 på morgonen vid Vivallacentrum, för att se ifall det hade blivit förbättringar. Men bara efter att ha stannat vid den första hållplatsen i Vivalla, var bussen tvungen att passera busshållsplats efter busshållsplats och lämna massor av människor efter sig.

– Flera gånger har den bara åkt förbi mig. Man förstår ju att han inte stannar för det går ju inte att komma in. Men ändå så, vi måste komma till skolan och ifall han bara åker förbi. Jag kom en hel timma för sent en gång och det blir mycket frånvaro, säger resenären Soma Babamiri. 

Vill man förstärka med permanenta bussar så måste länstrafiken föra diskussioner med Örebro kommun först. Men Tony Lundberg områdeschef på länstrafiken i Örebro medger att man har märkt av problemet.

– Ja det har vi gjort. Och förstärkning har också körts på linje ett och två. Men då har de väll inte räckt till där heller tyvärr, säger Tony Lundberg.

Reporter
Jaber Fawaz
jaber.fawaz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista