1 av 2
Ett tvåfamiljshus i Fellingsbro började brinna på söndagsmorgonen. Foto: Frovibrand.com.
2 av 2
I samband med branden nu på morgonen började en av Fellingsbros brandbilar att brinna. Foto: Frovibrand.com.
Villabrand Fellingsbro

Våldsam brand men ingen skadad

På Torgvägen i Fellingsbro började ett tvåfamiljshus att brinna tidigt på söndagsmorgonen och det blev en våldsam brand. Först på söndagsförmiddagen stod det klart att ingen skadats i branden. Anledningen till att det tog tid är att rökdykningen på övervåningen fick avbrytas eftersom branden var så kraftig.

Tidigt visste räddningstjänsten att de som bor på undervåningen inte skadats vid branden men de fick inte kontakt med de som bor på övervåningen därför var det länge oklart om någon skadats vid branden. Men under förmiddagen visade det sig att ingen befann sig i huset.

Samma hus brann för exakt två veckor sedan. Då rörde det sig om en mindre brand i trapphuset. Enligt Anna Henningsson på Nerikes Brandkår kan den branden ha berott på ett elfel. 

– Än så länge vet vi inte något om brandorsaken men uppgiften jag har fått var det någon form av elfel vid den branden, men det får polisens tekniska undersökning visa om det har något samband.

I samband med branden på söndagsmorgonen började en av Fellingsbros brandbilar att brinna. Samma typ av brandbil började brinna vid en brand i Lindesberg för några år sedan.

Björn Larsson som är kårchef på Fellingsbro räddningstjänst säger att det branden i brandbilen inte påverkade slutresultatet av släckningsarbetet.

– Det här är tredje gången vi haft problem med hydrauliken på den här bilen, men då har det inte börjat brinna. Nu var det väl tredje gången gillt då. Så nu skulle det börja brinna också. Det är en returledning till hyrauliken som av någon anledning lossnar under den.

Samma typ av brandbil började brinna vid en brand i Lindesberg för några år sedan. Vad tänker du om det?

– Det är inte fullkomliga brandbilar som börjar brinna. Men vi har haft den här iväglämnad för väldigt grundliga kontroller och ingen har kunnat hitta några fel när vi provat. Men nu kan de nog sluta söka efter fel för nu går nog den här i graven också.

Hur påverkade då det här släckningsarbetet i morse?

– Du blir ju utan vatten ett kort tag, men vi har ju backup så man får ju stänga av pumparna och byta bil. Så slutresultatet som jag ser det förändras ingenting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".