Polisens tekniska rotel på plats på Karlslundsgatan där våldtäktsförsöket inträffade. Foto: Peter Bjurbo/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Våldtäkt och våldtäktsförsök på Väster

På Väster i Örebro inträffade ett våldtäktsförsök och en fullbordad våldtäkt på söndagsmorgonen. Polisen tror att det rör sig om samma gärningsman och kopplar även ihop honom med tidigare våldtäkter i Örebro. Mannen är på fri fot. Vi har inga uppgifter om hur de båda kvinnorna mår.

Larmet om våldtäktsförsöket kom in till polisen 6.13 och gäller Karlslundsgatan. Där var det en kvinna i 20-årsåldern som angreps. Larmet om den fullbordade våldtäkten kom in 6.27 från närbelägna Egnahemsgatan. Där överfölls och våldtogs en  kvinna i 60-årsåldern. De båda platserna är avspärrade.

– Av allt att döma rör det sig om samma gärningsman, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Vad har ni att gå på?

– Inte särskilt mycket. Vi har ett ganska vagt signalement. Vi har också vittnen till försöket och sannolikt avbryts det våldtäktsförsöket just av att ett vittne dyker upp, och det är ju en fördel.

Om ni jämför med tidigare våldtäkter i Örebro?

– Ja det finns en hel del som talar för att det skulle kunna vara samma gärningsman som ytterligare en gång varit igång här.

Vad är det som talar för det då?

– Bland annat då att han åkte på en cykel, och det har ju varit aktuellt tidigare och vissa inslag i signalementet finns det beröringspunkter på.

Hur jobbar ni nu?

– Ja vi har spärrat av de båda platserna för att göra ordentliga undersökningar där det inträffat. Vi ska försöka få tag i så många vittnen som vi kan och det finns säkert fler människor än något enstaka vittne som gjort iakttagelser som vi kan ha nytta av. Vi ska höra de här offren mera ingående.

Hur mår de båda kvinnorna?

– Det kan jag inte svara på. Jag har inga uppgifter om det, säger Torbjörn Carlson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".