1 av 2
Regina Karlson, taxichaufför i Örebro, känner sig otrygg när hon slutar nattetid. Foto: Mattias Rensmo /Sveriges Radio Örebro
2 av 2
Mildred Forsberg arbetar som nattportier på ett hotell i Örebro. Varje kväll måste hon gå 500 meter från bussen till jobbet. Foto: Mattias Rensmo /Sveriges Radio Örebro

Regina är rädd efter jobbet

Många Örebroare är oroliga efter söndagens våldtäkt och våldtäktsförsök. En grupp som är extra utsatt är de som rör sig ensamma i Örebro under tidiga morgnar när de flesta överfallen skett.

Regina Karlsson jobbar som taxichaufför o slutar ibland vid tre på nätterna.

– Jag har aldrig varit rädd förut men nu när man parkerar bilen och går från bilen till sin bostad då tittar man sig faktiskt över axeln så man har blivit mer vaksam och mer otrygg, säger hon.

Det är inte bara Regina Karlson som tycker det är obehagligast när hon ska till eller jobbet. Mildred Forsberg arbetar som nattportier på ett hotell i Örebro. Hon måste gå 500 meter från bussen till jobbet varje kväll när hon ska jobba. Söndagens våldtäkt och har påverkat henne.

– Nu känns det värre än vad det gjorde tidigare. Tidigare har jag bara tänkt på det just när saker och ting händer, säger Mildred Forsberg.

Vad gör du då för att skydda dig själv?

– Det finns ingen möjlighet. Jag går ju bara där det finns hus men det är mörkt och det är häckar, hörn, kanter och allt möjligt.

Mattias Rensmo
mattias.rensmo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".