Våldtäkterna i Örebro

23-åringen nekar till brott

Den 23-årige man som anhållits i Örebro, misstänkt för flera våldtäkter och överfall, förhördes på tisdagen i närmare fyra timmar. Enligt mannens försvarsadvokat Margareta Arvidsson har mannen inte erkänt brott.

– Nej, han förnekar helt att han har begått de här brotten. Han har ingen kännedom om dem, säger Margareta Arvidsson.

Har han någon förklaring till varför han har gripits i så fall?

– Nej, det har han inte heller.

Efter att en rad våldtäkter och överfall på kvinnor den senaste tiden skett i Örebro, grep polisen på måndagen den man som nu sitter anhållen. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för två våldtäkter och tre våldtäktsförsök, enligt Örebropolisen. De två våldtäkter det gäller är dels den på en kvinna i 60-års åldern i söndags, och dels den vid Eurostop i våras.

Det första förhöret med mannen pågick under närmare fyra timmar på tisdagseftermiddagen, men den tekniska bevisning som enligt polisen binder mannen vid brotten har inte berörts.

Nu fortsätter polisutredningen och flera förhör kommer att hållas mot slutet av veckan. Och enligt advokat Margareta Arvidsson är mannen inte i balans.

– Han har ju aldrig varit frihetsberövad tidigare så han mår ju inte bra, han är väldigt dämpad och orolig tycker jag, mår dåligt.

Anna Larsson

Ekot

Carina Galanou Ipsonius

carina.galanou@sr.se
019-19 20 37

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista