Länstrafiken ändrar

19-åringar blir ungdomar

Snart är du ungdom lite längre i Örebro län - i alla fall på bussen. Från årsskiftet höjer Länstrafiken Mälardalen den övre åldersgränsen för ungdomsbiljett på bussen, från 19 år till 20 år.

- Genom att höja åldersgränsen hoppas vi att det blir möjligt för fler unga att ta bussen till skolan, jobbet eller vännerna, säger Jan Brandberg, marknadschef på Länstrafiken Mälardalen.

I dag gäller ungdomspris till den dag man fyller 19 år. Från den 1 januari höjs gränsen till den dag man fyller 20 år. Det betyder att fler kan resa med ungdomsbiljett efter årsskiftet.

- Vi vill göra det enkelt för fler att ta bussen och på sikt fördubbla det kollektiva resandet. Att höja åldersgränsen är ett steg i den riktningen, säger Conny Strand, vd på Länstrafiken Mälardalen.

Ändringen gäller från den 1 januari 2011 på bussar inom Länstrafiken Sörmland, Västmanlands Lokaltrafik och Länstrafiken Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista