Speedway

Antonio blir indian

Speedwayklubben Indianerna har redan klart med en förstärkning till nästa säsong. Det är Antonio Lindbäck som byter från Piraterna till Indianerna.

Lindbäck som har säkrat en plats i nästa års VM-serie har skrivit på för en säsong med Indianerna.

--Det kändes rätt. Vi hade samma syn på framtiden, säger Lindbäck till TT.

Antonio Lindbäcks 2010 innehöll både höga toppar och djupa dalar. Höjdpunkten var när han blev tvåa i VM-kvalfinalen i danska Vojens och säkrade en plats i nästa års VM-serie.

I klubblaget Piraterna gick det sämre under perioder, mot slutet av säsongen så pass dåligt att han blev petad ur laget inför semifinalerna mot Lejonen.

--Jag hade problem med mina motorer under perioder och var också lite småskadad. Men samtidigt lärde jag mig väldigt mycket. Det ska bli kul att åka för Indianerna nästa säsong. Jag gillar banan i Kumla men har blandat en del när det gäller resultaten, säger han. -Inför nästa säsong kommer jag att kunna träna på banan innan säsongen drar igång så då ska jag kunna hitta rätt uppsättningar. Det är en bana där man behöver bra fart i motorerna men jag vet att jag har toppmaterial, fortsätter han.

Kontraktet mellan Indianerna och Lindbäck är skrivet på en säsong. Lindbäck kommer förutom svenska elitserien och VM-serien även att köra i polska ligan och som gästförare i allsvenskan. -Jag förhandlar med olika klubbar men har inget klart ännu, säger han.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista