Våldtäkterna i Örebro

Polisen tiger om bevisen

Polisen i Örebro har i dag jobbat intensivt med att samla ytterligare bevis mot den 23-åring som misstänks för flera våldtäkter. Men fortfarande tiger polisen om vilka bevis som finns mot mannen, och varför han greps just i måndags.

Den 23-årige örebroaren nekade till alla anklagelser när han i går kväll förhördes i flera timmar i Polishuset. På onsdagen hölls inga förhör under dagen, men i förhör på kvällen gjorde 23-åringen vissa medgivanden gällande den grova våldtäkten i mars.  

Polisen har också valt att prata med många andra människor för att ytterligare stärka misstankarna mot honom.

Det är nu snart två dygn sedan mannen greps, misstänkt för våldtäkten på en 64-åring i helgen.

Som vi berättade i morse är han nu också misstänkt för våldtäkten på en 20-åring vid Eurostop i våras, en våldtäkt som polisen tidigare har beskrivit som brutal.

För några veckor var polisen i stort sett säker på att den som gjort den våldtäkten också är skyldig till en våldtäkt och ett våldtäktsförsök i fjol och dessutom ett våldtäktsförsök redan 2005 när den nu gripne mannen fortfarande gick på gymnasiet.

Men exakt vilka av dom och alla andra kvinnoöverfall i Örebro dom senaste åren som han nu är misstänkt för vill polisen inte avslöja i dag.

Förmodligen kommer det klarna i morgon förmiddag när åklagaren väntas begära att tingsrätten häktar 23-åringen.

Före det vill polisen heller inte berätta vilka tekniska bevis det är polisen anser sig ha mot honom.

Inte ens om han finns bland de närmare 600 män som DNA-testats av polisen under dom senaste månaderna i en utredning som det fortfarande återstår mycket arbete i.

Tidigare nyheter:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista