Örebro

Fler poliser på gatorna

De senaste kvinnoöverfallen har fått fler poliser än vanligt att patrullera på Örebros gator. En del av de poliser som har hjälpt till med utredningen har kommit från andra håll i landet.

Nu får polisen i Örebro län fler egna poliser - men det beror inte på överfallen.

– Vår myndighet i Örebro län här har fått och kommer att få ett oerhört stort tillskott av nya poliser. De poliserna kommer i uteslutande omfattning att tillföras den yttre verksamheten, säger Torbjörn Carlson informationschef vid polisen i Örebro län.

--Det innebär att folk på gator och torg, det vill säga allmänheten, kommer att märka att det är fler poliser ute, fortsätter han.

Örebro län kommer att förstärkas med 55 nya poliser. Det vill säga en ökning med nästan upp emot 8 procent. De nya poliserna kommer i första hand att röra sig bland allmänheten. Både i bostadsområden och i centrala Örebro.

De kommer att bära uniformer och inte vara civilt klädda, om det inte verkligen behövs.

Förstärkningen har alltså ingenting med de senaste överfallen att göra berättar polisen.

Vad blir deras uppgifter?

– Ingen ska så att säga åka på någon sorts planlös patrullering. För vår del handlar det om att via ledning och styrning, ägna oss åt en planerad verksamhet. Som bygger på kanske en inventering av till exempel en problembild, säger Torbjörn Carlson på Örebropolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista