Avspärrningar i Tybble. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Kvinna skadad i nytt överfall

Den kvinna som i morse överfölls i Tybble i de östra delarna av Örebro blev skadad vid överfallet. Men enligt polisen är inte kvinnan allvarligt skadad.

Ännu en kvinna har överfallits i Örebro. Enligt Mats Nylén som är informatör på Örebropolisen kommer överfallet förmodligen att rubriceras som försök till våldtäkt eller sexuellt ofredande.

- Polisen fick larm ungefär tio över sju om att en kvinna blivit överfallen i trakten av Tybble. Och att det skulle vara en man som hade begått det här brottet, säger Mats Nylén.

Mats Nylén vill inte gå in på varför överfallet avbröts. Enligt kvinnan var mannen som överföll henne i 50-årsåldern och luktade alkohol.

Överfallet inträffade på parkeringsplatsen utanför Tybble vårdcentral. Delar av parkeringsplatsen var vid lunchtid fortfarande avspärrade för att polisens kriminaltekniker försöker säkra spår från överfallet.

Enligt polisen har kvinnan en del skador efter överfallet, men det ska inte röra sig om några allvarliga fysiska skador.

Gabriel Stenström
gabriel.stenstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".