Hallsberg är en av de stationer som drabbas av inställda tåg. Foto: Mattias Rensmo /Sveriges Radio Örebro

SJ ställer in flera tåg i länet

SJ ställer in alla sina tåg, förutom X2000-tågen och dubbeldäckarna. Anledningen är att sprickor har upptänkts på två av tågföretagets hjul och nu måste alla tåg kontrolleras.

– Två hjul av 3 000 kontrollerade visade sig innehålla sprickor. Vi tar det på stort allvar och tar nu tågen ur trafik, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ till TT.

Hittills under fredagen har 20 tåg ställts in och SJ räknar med att resenärerna kommer drabbas av inställda tåg åtminstone under hela helgen. I morgon lördag kommer en avgång mellan Hallsberg och Stockholm att ställas in.

– Det berör cirka 4 000 av våra 100 000 resenärer i dag. Vi jobbar hårt för att ordna ersättningstrafik för dem, sa Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ till TT tidigare under dagen.

Hallsberg är en av Sveriges största järnvägsknutar. Vid 16-tiden på eftermiddagen var totalt fyra tåg som skulle stanna i Hallsberg inställda.

Inga av Tågkompaniets tåg är tagna ur drift. Bolaget berörs inte av inspektionen då dess tåg har en annan typ av vagnar och hjul, rapporterar TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".