Kumla

Fängelse för dråpförsök

Sex års fängelse för försök till dråp, det blev domen för den man som en natt i augusti knivhögg två personer på en nattklubb Kumla. Örebro tingsrätt meddelade domen idag, måndag.

Det var strax före stängningsdags på nattklubben i Kumla som en 27-årig man rusade upp på dansgolvet, beväpnad med en kniv. Där dansade den kvinna som är mamma till hans treårige pojke men som han sedan länge inte är ihop med. Nu dansade hon tillsammans med en man hon i början av den här sommaren börjat sällskapa med istället. 27-åringen knivskar de båda på dansgolvet. Det slår tingsrätten nu fast.

Ett av knivsticken träffade mannen bara någon centimeter från hans kroppspulsåder och tog så illa att han enligt en läkares bedömning hade dött om han inte snabbt fått vård. Kvinnans skador blev inte direkt livshotande, men det tror tingsrätten var en ren tillfällighet.

27-åringen själv nekar till att han försökte hugga ihjäl paret. Han har erkänt att han huggit mannen, men säger att han inte minns om han också knivskurit kvinnan.

Att 27-åringen måste ha insett att det fanns stor risk för att åtminstone mannen skulle dö tycker tingsrätten är helt klarlagt. Han har nämligen dömts förut för dråpförsök, också det med kniv, och hade varit fri mindre än ett år när han drog kniv på dansgolvet i Kumla.

Tingsrätten dömer nu mannen till sex års fängelse för dråpförsök. Åklagaren ville att mannen också skulle utvisas från Sverige eftersom han inte har något permanent uppehållstillstånd. Men tingsrätten tycker att mannen ska få stanna kvar i landet. Framför allt för att hans son, den treåriga pojken, ska kunna ha kontakt med sin pappa.

Gabriel Stenström

gabriel.stenstrom@sr.se
019-19 20 35

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista