Nu ska Kjell Edlund (S), Margareta Carlsson (V), Ann-Charlotte Kämpe-Larssson (FP) samt Henrik Hult (C) ska nu tillsamans med sina partier styra Lekebergs kommun. Foto: Marie Hansson /Sveriges Radio Örebro
Lekeberg

Nytt styre i Lekeberg

Ville hitta en stabil majoritet
1:34 min

Den nya majoriteten som ska styra Lekebergs kommun presenterade idag sina förslag. Det är Socialdemokraterna, centerpartiet, folkpartiet och vänsterpartiet som nu ska regera tillsammans den kommande mandatperioden.

De säger att de bland annat vill satsa på skolan. Göra maten som serveras i kommunens verksamheter bättre. De är även överens om att avveckla vårdnadsbidraget och att inga kommunala verksamheter ska säljas ut. Kommunstyrelseordförande blir Kjell Edlund (S).

Håkan Söderman (M), som nu hamnar i opposition, tycker det var synd att allianspartierna inte kunde hålla ihop en mandatperiod till och regerat i minoritet, precis som på riket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".