Örebro

Stödgala på gång för våldtäktsoffren

1:27 min

19-åriga örebroaren Linn Svansbo, som ligger bakom internetgruppen "Nu sätter jag ner foten. Är du med?" vill nu tillsammans med andra arrangera en stödgala till förmån för våldtäktsoffren i Örebro.

På grund av sitt engagemang kring våldtäkterna och våldtäktsförsöken som skakat om Örebro på senare tid kontaktades Linn Svansbo nyligen av Shack London, föreningen som bland annat ligger bakom Yeah-festivalen.

De frågade om ett samarbete kring ett stort musikarrangemang som ska äga rum här i Örebro i slutet av november. Men det finns inget vinstintresse, berättar Linn.

– Vi ska dra ihop en stor välgörenhetsgala. Det är på planeringsstadiet, men vi planerar en enkvällsfestival där alla vinster ska gå till välgörenhet, säger Linn Svansbo.

När det gäller vilka organisationer man ska skänka intäkterna till så har inget spikats ännu, men kvinnohuset i Örebro som tar hand om utsatta kvinnor är en tänkbar kandidat, berättar Linn. Och frågan är vad som driver henne egentligen.

– Det har nog mest varit ilska. Jag vill visa mitt stöd för de drabbade, jag är arg och förbannad, säger Linn Svansbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista