Stugor på Gustavsvik väcker hopp om uthyrning även på Ladugårdsängen

Tolv nya stugor på Gustavsviks camping i Örebro som invigs den här helgen har fått boende på Ladugårdsängen att fundera på att hyra ut sina hem till turister. Det är närheten till det populära upplevelsebadet som gör att en ny hyresmarknad skapas bland lägenhets- och villaägare.

Eftersom Gustavsviks nybyggda stugorna på 30 kvadratmeter kostar 7 210 kronor i veckan att hyra under högsäsong, kan en vanlig lägenhet eller villa lätt hyras ut för runt 4 000 kronor per vecka. Det tror i alla fall Johanna Anell Andersson, turistinformatör på Destination Örebro, som är övertygad om att bostadsområdet Ladugårdsängen kan bli mycket populärt bland turister.

Men den eventuella konkurrensen oroar inte Stina Johansson, campingchef på Gustavsvik. Hon tror att det inte är samma gäster som vill bo i campingens stugor som kan tänka sig att bo i hus eller lägenhet på Ladugårdsängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista