Hallsberg

Hinner inte rustas för vintern

Hallsbergs rangerbangård hinner inte rustas ordentligt inför den kommande vintern. Trafikverket hade tänkt att installera värme i tågrälsen, men hinner inte göra det.

Rälsvärmen skulle installeras för att inte snö och kyla skulle kunna ställa till problem. Men Svenska Dagbladet skriver i dag att det inte blir så för att upphandlingen kom igång för sent.

Pelle Andersson på den stora godstransportören Green Cargo är kritisk och säger att sån här rälsvärme behövs för att det ska fungera även en vanlig vinter.

Trafikverket medger att det finns en oro inför vintern

- Trafiken går inte bra just nu och en svår vinter kommer inte göra det bättre, säger Kenneth Stjerndorff på Trafikverket Region Öst dit Hallsberg hör.

Av 400 miljoner kronor som verket avsatt till underhåll mot snö kommer bara 250 miljoner att användas, enligt tidningen.

Värme som leds i tågrälsen är en av de åtgärder som ska hindra ett tågkaos liknande det förra vintern.

Men det kommer inte hinna installeras vid knutpunkten Hallsbergs rangerbangård inför vintern, och det beror på att trafikverkets upphandling kom igång för sent, skriver Svenska Dagbladet.

Av 400 miljoner kronor som verket avsatt till underhåll mot snö kommer bara 250 miljoner att användas, enligt tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista