Vivallaskolan. Foto: Jaber Fawaz/SR Örebro.
Örebro

Mest glaskross på Vivallaskolan

"Det är väldigt tråkigt"
0:57 min

Vivallaskolan, vars idrottshall brann ner natten till i går, är den skola som har mest problem med glaskrossning i Örebro i år.

– Ja, det som vi har främst, som vi ser, det är att vi har en del glaskross på den fastigheten, säger Benny Fägerstad, som är driftchef vid kommunfastigheter i Örebro kommun.

Natten till måndag totalförstördes Vivallaskolans idrottshall i en dramatisk brand, så omfattande att röken fortfarande låg tät över Vivalla långt in på förmiddagen under måndagen.

Polisen jobbar på spåret att branden med största sannolikhet är anlagd. Inom fem timmar var det sju brandtillbud i Vivalla och grannområdet Varberga.

En brandturné som alltså slutade med att Vivalla nu står utan idrotthall.

– Det är väldigt tråkigt, säger Benny Fägerstad.

Och Vivallaskolan är en utsatt skola. I år har Örebro kommun bara bytt glasrutor för 176 000 kronor. Vilket ger skolan knappast smickrande förstaplacering i skadegörelsetoppen, följd av Varbergaskolan och Brickebackenskolan.

Och det här är en trend som håller i sig.

– Tvyärr så är det samma mönster som vi ser år efter år på det här glaskrosset, säger Benny Fägerstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".