Ökad produktion i Zinkgruvan planeras

Vinden kan ha vänt för gruvdriften i Zinkgruvan. De nya ägarna Lundin Mining har stora planer för gruvdriften utanför Askersund, och enligt vice vd Karl-Axel Wapman kan det bli frågan om nyrekryteringar.

För två år sen kom beskedet att 50 anställda skulle lämna sina jobb i Zinkgruvan. Men de nya ägarna som tar över i juni vill utöka verksamheten med att även bryta koppar och räknar med en kraftig ökning av produktionen. Företagets förhoppning är att produktionen kan öka med upp till 50 procent. 
Lundin Minings vice vd Karl-Axel Wapland vill inte säga hur många nya jobb det kan bli i Zinkgruvan.

Häromdagen presenterades företagets planer för 200 personer i Örebro. Och Karl-Axel Wapland har gott hopp om att få in de 840 miljoner som behövs för att företaget ska kunna göra sina nya investeringar utan att behöva låna.
Stefan Månsson, som är VD för Zinkgruvan, säger att han inte vill kommentera dom nya ägarnas planer förrän köpet är helt klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".