Kubafångens pappa vågar inte tro på frisläppande förrän sonen är hemma

Örebroaren Mehdi Ghezali som sitter fängslad av USA på Guantanamobasen kommer att släppas inom kort, uppger SVT:s Aktuellt. Men Mehdi Ghezalis pappa vill inte tro nånting. Inte förrän hans som är hemma vågar han tro på att uppgiften är sann, säger han till Radio Örebro.

Axel Gisslén, socialdemokrat i Örebro, är en av många som engagerat sig i fallet. Han säger att man bara kan hoppas att det är sant och tycker att mycket tyder på att det är sant och att det är ett genombrott.
-Och då är det ju en enorm lättnad för alla. Sen kan man inte känna sig särskilt trygg över den rättsordning som gäller. Att en svensk medborgare kan hållas fången i mer än två år utan nån som helst rättslig prövning av USA, säger Axel Gisslén.
Statsminister Göran Persson ville sent på onsdagskvällen inte kommentera uppgifterna, eftersom ”han inte släppts ännu”, säger Perssons pressekreterare Anna Helsén.
-Men det tycks som processen går åt rätt håll, säger hon till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".