Stora delar av länet kan få dricksvatten från Vättern. Foto:SR Örebro.
Hällefors

Brandstationen utan vatten

Brandstationen i Hällefors är fortfarande utan vatten efter att en ledning in till brandstationen har gått av. Tidigare idag har också en stor del av vattnet i Hällefors varit missfärgat, men det felet ska nu vara avhjälpt enligt Bergslagens kommunalteknik.

Fredrik Edin på Bergslagens kommunalteknik säger att när vattenledningen gick av forsade stora mängder vatten ut, vilket slet loss avlagringar från vattenledningsrören i hela Hällefors, vilket orsakade missfärgningen.

Vattnet kan fortfarande vara missfärgat om man inte spolat så mycket under dagen, men det ska försvinna om man bara låter kranarna stå på en stund. Vattnet ska dock inte vara farligt att dricka, och det går även bra att använda till allt annat, som till exempel tvätt.

Arbetet med att laga vattenledningen in till brandstationen pågår för fullt, och förhoppningen är att den ska bli lagad under eftermiddagen. Att brandstationen i nuläget inte har något vatten ska inte innebära någon fara, säger Fredrik Edin på Bergslagens kommunalteknik. Skulle brandkåren behöva vatten kan de ta det från andra platser runt om i Hällefors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".