Satsningen på biogas i Örebro har fått pris. PO Eriksson och Lars Walfridsson vid en av stans biogasmackar. Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Pris för biogassatsning

Örebro kommun och Swedish Biogas International AB har tillsammans fått utmärkelsen "Årets bioenergiprofil 2010". Priset får man enligt juryn för sitt "modiga och framtidsinriktade arbete med att utveckla ett nationellt och internationellt uppmärksammat och komplett biogassystem i Örebro".

Tidigare år har priset "Årets bioenergiprofil 2010" gått till en enskild person, men i år har man alltså valt att dela ut det till en kommun och ett företag istället. Miljöpartiets kommunalråd i Örebro, Fredrik Persson, och Peter Undén, VD och koncernchef Swedish Biogas International AB, tog emot priset som delas ut av det regionala bioenerginätverket BEN-klubben med aktörer inom bioenergiområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista