Anna Eriksson (S). Foto: Andreas Moren/Sveriges Radio Örebro.
Laxå

Anna Eriksson (S) avgår

"Jag har inte riktigt den kraften just nu"
1:29 min

Anna Eriksson,43, (S) har bestämt att hon inte tänker kandidera till posten som Kommunstyrelsens ordförande i Laxå kommun nästa mandatperiod. Själv säger hon att hon inte orkar längre, kroppen säger ifrån.

– Att vara ordförande i Kommunstyrelsen innebär att man måste kunna gå in i sitt uppdrag med 110 %, detta har jag gjort under 9,5 år, men inser nu att kroppen säger ifrån. Med sorg i hjärtat måste jag därför avstå från att kandidera ytterligare en mandatperiod, säger Anna Eriksson i ett pressmeddelande.

Hon beklagar att beskedet kommit så sent och att väljare som röstat på henne kan bli besvikna.

– Hoppas att man har förståelse för att jag avstår från att bli omvald.

Anna Eriksson kommer sitta kvar mandatperioden ut, det betyder att hon lämnar posten som kommunstyrelsordförande vid årsskiftet. Hon säger att hon kommer fortsätta vara medlem i Socialdemokraterna men att hon inte är intresserad av någon politisk post.

– Det är ett sorgligt besked. Vi hade hoppats att Anna skulle stanna kvar den här mandatperioden också. Men vi får ha full respekt, och Annas hälsa går i första hand. Vi måste lösa den här situationen också, säger Tommy Holmquist, Socialdemokraternas ordförande i Laxå.

Hur ska ni lösa det?

– Direkt när vi fick beskedet startade vi igång ett nomineringsarbete. Vi hoppas inom kort ha en kandidat.

Finns det någon självklar efterträdare?

– Nej det finns nog ingen självklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".