Örebro

Rutiner ska förbättras

1:29 min

Som Sveriges Radio Örebro berättade i går, var det omöjligt att nå både Kvinnohuset och Kvinnocentrum under gårdagen. Vid samtal till Kvinnocentrum möttes man av ett meddelande som sa att anknytningen inte var anträffbar. På Kvinnocentrum vet man inte vad som skett och beklagar händelsen.

– Vi är ingen jourverksamhet, så det kan vara så att vi är upptagna, av sammanträde, besök av kvinnor eller ett uppdrag som handlar om en kvinna som har behov av akut stöd och hjälp, säger Ewa Ahlén, kvinnofridssamordnare på Kvinnocentrum.

Trycket på Kvinnocentrum är stort och man räknar med att ungefär 200 kvinnor kontaktar dem varje år. Om man inte kan nå Kvinnocentrum så kan man vända sig till Socialtjänstens mottagningsgrupp eller Socialjouren.

– Vi har besök av kvinnor varje dag och är även ute på akuta utryckningar och besök, så vi kan inte avbryta för att svara i telefonen. Vi bedriver arbete på olika nivåer, men det är ett högt tryck hos oss. Vi är ute i arbete, så det är därför vi inte svarar, säger Ewa Ahlén.

Hon berättar att man efter den här händelsen kommer se över och förbättra rutinerna. Det ska bli tydligare vart man kan ringa om man behöver akut stöd.

– Vi kommer se över och förbättra så det blir tydligt vart man kan ringa om man behöver akut stöd. Om kvinnan befinner sig i en nödsituation ska hon ringa polisen, säger Ewa Ahlén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista