1 av 2
Nya Gallerian Vågen. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio Örebro.
2 av 2
Stina Storm, vd City Örebro. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Nya jobba när det satsas i centrum

1:31 min

Den senaste tiden har flera av galleriorna i Örebro rustats upp och igår invigdes den nya gallerian Vågen. Satsningen på handeln i centrum kan betyda många nya arbetstillfällen.

– Om vi tittar på förra årets ökning så handlar det om ungefär 75 till 100 arbetstillfällen bara i stadskärnan, säger Stina Storm, vd för City Örebro.

Konkurrensen mellan butikerna i centrum och köpcentrum utanför stan har varit hård. Men Stina Storm börjar nu se vändning för centrumhandeln.

– Vi börjar att stå oss allt bättre därför att kunderna blir mer och mer medvetna om vad city faktiskt har att erbjuda. Det har varit en jättetuff period och det kommer att fortsätta att vara tufft med konkurrens, vilket är bra.

I Kompassen, en av Örebros alla gallerior, träffar vi Emma Sahlqvist Gustavsson. Hon tycker att handeln i centrum utvecklats positivt.

– Det är väldigt trevligt just nu i stan tycker jag. Förr åkte jag mycket till Marieberg, men nu åker jag till stan istället.

Även Osman Ibrahim tycker det är bra att galleriorna har rustats upp. 

– Men jag tror att det kommer att gynna oss mer när det är varmare tider, säger han och berättar att han nu när det är vinter helst åker ut till Marieberg för att handla.

Anna-Lena Arvidsson har en idé om hur galleriorna skulle kunna bli bättre.

– Man kanske behöver fokusera mer på att ha inredning i ett centrum och kläder och mode i ett annat så att man får samma butiker.

Jenni Jansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista